Szlovénia legszebb látnivalói, II. rész

Budavár Tours

Szlovénia egy festői ország Európa szívében, mely Európa számos országából könnyedén elérhető. Vibráló városainak, hangulatos falvainak, hófödte hegyeinek és festői tengerpartjának köszönhetően Szlovénia ( első rész) remek úti cél...

 

 

Piran

Az Adriai­-tenger parján fekvő Piran a Velencei Birodalom része volt több mint öt évszázadon át, így a mai napig érezhetőek az olasz hatások. Habár a város nem túl nagy, mégis különleges történelmi hangulata van és igazán festői látványt nyújt a tengerrel. Érdemes felkeresni a főteret, valamint a régi velencei házat, azaz a város legrégebbi épületét, illetve a Szent György templomot.

Postojna

A több mint 20 kilométeres postonjai cseppkőbarlang, mely közel 50 méteres belmagassággal rendelkezik, igen keresett a turisták körében. 1819 óta a látogatók rendelkezésére áll. A barlangrendszerben világítás, kijelölt útvonalak és egy kisvasút is található, melyek mind a barlang felfedezésében vannak segítségünkre. Valamint a barlang oldalában helyezkedik el egy középkori vár is amit szintén érdemes felkeresnünk.

Triglav Nemzeti Park

Ha szeretünk a szabadban lenni és csodás tájakat felfedezni akkor a Triglav Nemzeti Park ideális hely számunkra. A park nagy részét a Júliai­ Alpok képezi, illetve a Triglav hatalmas csúcsa és a Bohinji-­tó is mind a nemzeti parkhoz tartoznak. Akár egy kellemes túrát tervezünk, akár a Vintgar­-szurdokban és annak 19. századi fahídjain kalandozunk, esetleg felkeressük a Savica vízesést, vagy a Soca­ folyóban raftingolunk kicsit, mindenképpen élményekkel feltöltődve térünk majd haza.

Bledi-­tó

A Bledi­-tó Szlovénia második legnagyobb tava. Ideális kirándulóhely, hiszen festői környezetben, hegyekkel és erdőkkel határolt. Az imént említett Triglav Nemzeti Parkon belül található, az egyébként nem túl nagy, de annál gyönyörűbb tó. A fővárostól mindössze 55 kilométerre fekszik így könnyedén megközelíthető. Érdemes megcsodálnunk a tó közepén megbújó is szigetet és a Mária mennybemenetele templomot, melyet a 17. században, barokk stílusban építettek. A tavat és környékét egy nap alatt kényelmesen felfedezhetjük.

Ljubljana

Szlovénia fővárosa bár sokkal kisebb, mint a legtöbb európai főváros, mégis egyedi bája miatt mindenképpen megéri a látogatást. Érdemes megtekintenünk a Három hidat, ahol három festőien szép híd ível át a folyón, egymás mellett, az óvárost, a lenyűgöző állatkertet és természetesen az operát is. Számos más látnivaló is vár ránk a városban, a fényképezőgépünket tehát semmi esetre se felejtsük otthon.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!