Vietnam csodái

Budavár Tours

A legtöbb utazót mágnesként vonzza az ország csodálatos természeti szépsége: a zöld rizsföldek északon vagy a lenyűgöző hangulatú Mekong-delta délen. Vietnam azonban sokszínű kulturális élettel és hagyományokkal rendelkezik, mely még különlegesebbé teszi ezt az ázsiai országot. Tekintsük át a Dél-Kínai tenger mellett kígyóként elterülő Vietnam legszebb látványosságait…

 

 

Nha Trang

Az ország második legszebb öble mellett elterülő Nha Trang az egyik legkedveltebb üdülőváros. Jól felszerelt szállodák, gyönyörű strandok, és a kellemes hőmérsékletű ragyogóan tiszta óceán vár bennünket. A búvárkodás szerelmesei igazi paradicsomként tekintenek az itteni vizekre. A történelem után érdeklődőknek is tartogat nevezetességet Nha Trang, érdemes felkeresni a Po Nagar-tornyokat.

Cu Chi Alagutak

Hatalmas földalatti alagutak hálózatából alakult ki a Cu Chi alagutak rendszere. Ho Chi Minh Várostól (Saigon) 40 kilométerre, északnyugati irányban található az egykor 18000 földműves gerillaharcosnak helyet adó búvóhely. Mára az alagutak népszerű turista attrakcióvá váltak, előszeretettel fényképezkednek a látogatók gépfegyverrel a kezükben, miközben az alagutakban pózolnak. Érdemes az egész napos vezetett túrákat igénybe venni, ahol az idegenvezetők segítenek megérteni a háború eseményeit.

Mekong

A folyó mindig fontos szerepet játszott a vietnamiak életében. A Mekong-delta egy különálló régió Dél-Vietnamban, a folyó szerteágazó (torkolati) szakasza ezen a területen ömlik a tengerbe. Itt zajlik az ország mezőgazdasági termelésének az 50%, köszönhetően a búja és gazdag növényzetnek. Rengeteg hangulatos falvat rejteget a folyó számunkra, melyeket csak csónakkal közelíthetünk meg. Nyaralásunk egyik legkülönlegesebb élménye lehet ez a hajózás!

Mui Ne

Az elmúlt években komoly fejlődésnek indult az egykoron elhagyatott déli halászfalucska. Az erős széljárásoknak köszönheti a népszerűségét. Mára messze földön híressé vált kite –és windsurf paradicsom. A várostól északra gyönyörű homokdűnék kápráztatják el a turistákat, melyek a naplemente színeiben nyújtják a legszebb látványukat.

Sa Pa

Északnyugat Vietnamban található kisváros nem messze fekszik a Kínai határtól. Számtalan bámulatos rizsteraszáról vált híressé, melyeknek ragyogó hátteret biztosít a Fansipan-hegység vastag bambusz erdeje. A hegyekben élő különleges törzsek életébe való bepillantás külön élménye lehet az utazásunknak, érdemes ehhez hmong vagy jao nemzetiségű vezetőt felfogadjunk.

Phu Quoc

A kambodzsai partok előtt található az ország legnagyobb szigete, mely maga a földi paradicsom. Érintetlen trópusi erdők, fantasztikus strandok és kevés turista jellemzi Phu Quoc-ot. A sértetlen korallzátonyok mellett úszkálni lélegzetelállító élmény. Az ABC News a világ öt legszebb -és legtisztább strandja közé választotta, a szigeten található Bai Dai-t. A sziget fontos bevételi forrása a turizmus mellett a erjesztett halszósz termelése, mely sokak szerint a maga kategóriájában a világ legjobbja.

Hoi An

A Dél-Kínai tenger partján található ősi halászfalu mára igazi turista látványosság lett. Azonban egészen a 16. századig komoly „nemzetközi” kikötőként funkcionált, majd a kereskedő hajók inkább Da Nangot választották célállomásként. A város még mindig kis kacskaringós utcákból áll, ahol kis üzletek sorakoznak. A keskeny csatorna miatt, mely keresztbe szeli a várost, néha „Vietnam Velencéjeként” is emlegetik Hoi An-t.

Hoan Kiem-tó

Hanoi történelmi központjában található a helyiek körében nagy népszerűségnek örvendő pompás kis tavacska. Hoan Kiem jelentése „a visszaadott kard tava”, mely egy legendából származik, ahol a király Le Loi kapott egy mágikus kardot az istenektől, mellyel sikeresen kiűzheti a megszálló kínaiakat. A mondás szerint úgy ismerhetjük meg igazán a várost, ha körbesétáljuk a tavat.

Thien Mu Pagoda

Az ország legmagasabb pagodája a hétszintes „égi asszony” névre hallgató csodálatos épület. Hue városának legmeghatározóbb építménye minden ajándéktárgyról visszaköszön a turistákra. 1601-ben egy legenda indíttatására építették az első templomot a Huong folyó feletti sziklára. Ez a mai napig is áll, bár az évszázadok során jelentősen átépítették. Huéban és környékén 300-nál is több pagoda található, így a buddhizmus iránt érdeklődőknek igazán remek kiindulópont lehet a város.

Ha Long-öböl

Mesés tengeri táj képét nyújtja a csipkézett mészkősziklákkal tarkított jáde-zöld színű öböl, mely Vietnam leghíresebb látványossága. A legenda szerint egy sárkány ereszkedett erre a területre, melyet dühében szétcsapkodott a farkával. Így könnyen kitaláljuk, hogy a Ha Long jelentése, „leszálló sárkány”. Mintegy 2000 dzsungel borította sziget helyezkedik el ezen a különleges geomorfológiai tájon. A legtöbb sziget lakatlan, néhány nagyobb, mint például a Cat Ba azonban éttermekkel, bárokkal, szállodákkal, strandokkal, piacokkal rendelkezik. A sétahajózás a legjobb módja annak, hogy megtapasztalják a természeti csodát a Ha Long-öbölben.

Utazási ajánlataink Vietnamba 

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!