A legszebb látnivalók Belgiumban

Budavár Tours

Belgiumra gondolva először talán a középkort idéző háztetők, a szép csatornák, a finom sörök és az ínycsiklandó belga csokoládé jut eszünkbe. Azonban ebben a figyelemreméltó európai országban az idő úgy tűnhet, hogy lassabb ütemben halad. Modern városai elegáns boltokkal, elbűvölő macskaköves utcákkal és múzeumokkal büszkélkedhetnek, így mindenki számára érdekes kirándulóhelyeket kínálva. Nézzünk szét egy kicsit Belgium gyöngyszemei közt, és vegyük sorra, mely helyeket érdemes mindenképpen meglátogatni:

 

 

Mons
Hainaut tartomány egyik városa, Mons, talán a dicső Belfried 80 méter magas tornyának harangjai által képezett mesebelien gyönyörű csengésről a legismertebb. A város kanyargós utcáin sétálgatva a látogatók könnyen eljuthatnak Mons különböző pontjaira, melyek mind-mind az építészeti stílusok gazdag keverékének emlékei. A gótikus stílusú városháza és a szemet gyönyörködtető Sainte-Waudru templom a 16. századi Jacques Du Broeucq alabástrom szoborgyűjteményével egyaránt különlegessé teszik a várost. Természetesen Vang Gogh házánál elengedhetetlen megállni és megcsodálni a mester műveinek csodálatos reprodukcióit.

Dinant

Namur tartományában, a csillogó Meuse folyó mentén fekvő város, csupán csak 65 km-re van a fővárostól. Dinant barlangjai a Han és a Grotto olyan természeti látnivalók, melyek látogatókat vonzanak. Ezek a barlangok nem csak Európa legnagyobb és legszebbjei közé tartoznak, hanem a Wildlife rezervátumban találhatóak, mely hemzseg a honos növény és állatvilágtól. A város jelképe a Notre Dame templom (mely névrokona a párizsi Notre Dame-nak) figyelemre méltó, hiszen egy hatalmas földcsuszamlás után állították helyre a városra néző Citadellával együtt. A templomok és szentélyek csak előre megbeszélt időpontokban, míg Beauraing szentélye mindennap látogatható.

Leuven

A világ legrégebbi katolikus egyetemének otthont adó Leuven lakossága körülbelül 100.000 fő, melyből 35.000 diák, így nem csoda, hogy a város akkor is élénk és nyüzsgő, amikor tanítási órák zajlanak az egyetemeken és iskolákban. Végtelennek tűnő utcái, érdekes üzletei és galériái valamint a történelmi városrészben található Szent Péter templom harangtornya vagy a Grand Beguinage igazán különleges hangulatot árasztanak. A Grote piacon is számos látnivaló akad, csak úgy, mint a városháza mellett fekvő utcákban, ahol kivételes étkezési lehetőségekre, pubokra és kávézókra bukkanhatunk. Leuven fekvésének köszönhetően ideális alternatívája a Brüsszelbe látogatók csoportjának, hogy itt megszálljanak és felfedezzék az ország többi részét is.

Tournai

A Franciaország szomszédságában fekvő város kiváló hely a kikapcsolódásra, valamint arra, hogy kiszakadjunk kicsit Belgium nyüzsgő nagyvárosainak dinamikus életéből. A több mint 2000 éves gazdag kultúrtörténeti múlt, valamint a világ egyik legszebb templomának vélt öttornyú, gótikus és román stílusban épült Tournai-i Notre Dame katedrális (melyet a 12-13. században építettek) igazán gazdaggá teszik az amúgy sem mindennapi város hangulatát és kultúráját. Tournai harangtornya az ország legrégebbijeként várja látogatóit, hogy a 257 lépcsőfok leküzdése után a város gyönyörű látképében gyönyörködhessenek.
A Szépművészeti Múzeumban az egyszerűbb mesterművektől egészen a kortárs műalkotásokig, Campin-tól és Rubens-től kezdve Roger Van der Weyden- és Van Gogh-ig mindenféle alkotással találkozhatunk.

Mechelen

Mechelen Belgium vibráló városaként, nem csak turizmusával érdemelte ki, hogy listánkont szerepel, valóban az egyik legjobb hely, ahová az országban ellátogathatunk. A Beguinage Sörgyárban tett látogatás, hajókázások és még sok más látni és tennivaló gondoskodik arról, hogy ne unatkozzunk. A Szent Rombout katedrális hatalmas tornyáról gyönyörű kilátás nyílik Antwerpen kikötőjére és városkájára. A Carillion iskolát is érdemes meglátogatni, ahová a világ mindent tájáról érkeznek diákok, hogy megtanuljanak a bonyolult és összetett harangokon játszani.

Ardennek

Legyen szó túrázásról vagy kerékpározásról Ardennek szűk erdős területeink, barlangjaiban és szikláin remek aktív kikapcsolódási lehetőségek tárulkoznak elénk. Az erdőben otthonra találnak vaddisznók, szarvasok, és hiúzok, akik az egyébként barátságos városok közeléből menekültek el, ahol sok pompás kastéllyal és számos más említésre méltó látnivalóval ismerkedhetünk meg. A Han-sur-Lesse lenyűgöző barlangjai, a Bouillon vár és Barvaux labirintusa egyaránt kitűnő választásnak bizonyulnak. Namur városa kitűnő kiindulópontot nyújt az Ardennek felfedezésére, ugyanakkor szép látnivalókkal büszkélkedhet önmaga is.

Antwerpen

Antwerpen városának rendkívül sokféle arca van. Habár nem olyan módon őrződött meg a történelem során, mint Brugge vagy Gent, rendkívül dinamikus hely, amely a történelem és a mai modern élet tökéletes keveréke. A nagyszerű ételek, a jó sör és a jó idő szerelmesei egyaránt élvezni fogják a kirándulást. A város talán a Gyémánt Negyedéről a leghíresebb, ahol a világ nyers gyémántjainak több, mint 70 %-ával kereskednek. A barokk és a gótikus építészet fenséges kombinációjaként létrejött Szent Pál templom, vagy az 1351-ben épített gótikus Cathedral of Our Lady egyaránt olyan művészeti és kulturális értékek, melyeket kár lenne kihagyni.

Gent

Gent városa maga a történelem, akár Belgium legjobban őrzött titka-ként is emlegethetnénk. A középkor egykor leggazdagabb és legerősebb európai városa valaha az Alpoktól északra fekvő területek második legnagyobb városaként létezett, Párizs után. A gazdag történelmi múlt hatásai máig jól láthatóak, és megtekinthetőek az impozáns templomok és gazdag kereskedőházak felkeresésével. Az egész városközpont is ebben a hangulatban lett helyreállítva, így egész Gent egységesen, egy virágzó késő-középkori városként él és lélegzik.
A Gravensteen vár vagy a festői régi Graslei kikötő is egyaránt erről tesznek tanúbizonyságot.

Brüsszel

Brüsszel Belgium fővárosaként igen népszerű, az ország felfedezését is itt kezdik a látogatók, hiszen változatos helyszíneiről és látnivalóiról ismert. Számos európai intézmény székhelye, és az Európai Unió központja is egyben. A város főtere, az annak központjában fekvő Grand Place, mely még a 13. században jött létre. Teraszos kávézók és pubok veszik körbe a teret, csak ugyan mint a többi látnivalót, például a lenyűgöző gótikus stílusú városházát is. A St. Hubert Galeries egy üvegtetővel fedett árkádsor a belvárosban, melyben üzletekre, kávézókra és színházra bukkanhatunk.

Brugge

A vikingek történelme és erős szellemisége is nyomott hagyott a város csatornáin, melyekkel a város kiérdemelte az európai Észak Velencéje címet. Dicsőséges középkori építészet jellemzi például a Grote Market teret a város déli oldalának fő központját. A nyugati oldalon sétáló látogatók gyönyörködhetnek a neogótikus stílusban épített tartományi bíróság épületének látványában. Nem szabad kihagynunk a Gruuthuse katsély és a lenyűgöző, 1188-ban épített Szent János Kórház megtekintését sem.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!