Kanada legszebb helyei

Budavár Tours

Lenyűgöző tájai, vibráló városai és barátságos légköre méltán tették Kanadát népszerű idegenforgalmi célponttá. Észak-Amerika legnagyobbjaként, fenséges hegyekkel borított területekkel, csodálatos tengerpartokkal, érintetlen erdőkkel, tágas prérikkel és sarki tundrákkal büszkélkedhet. Következzen egy áttekintés, melyek azok a helyek, amiket nem lehet kihagyni:

 

 

Calgary

Alberta legnagyobb városa Calgary, a kanadai prérik között, a Sziklás-hegység lábainál helyezkedik el. Miután az 1900-as években olajat találtak a környéken, a város virágzásnak indult, mára pedig Kanada legnagyobb nagyvárosi területévé nőtte ki magát. Híres a Calgary Stampede Rodeo fesztiváljáról, mely több ezer embert vonz évente.

Ottawa

Kanada fővárosaként Ottawa számos pénzügyi, kereskedelmi és szövetségi létesítménynek ad otthont. A város szívében futó Rideau-csatorna jelenti talán fő vonzerejét, főként télen, amikor a befagyott csatorna a világ legnagyobb korcsolyapályájává válik.

Whistler

A látványos Whistler és Blackomb hegyeknek köszönhetően Whistler Resort a legnagyobb és egyben leghíresebb alpesi sí-úticél Észak-Amerikában. Egész évben különböző tevékenységeket kínál, hangulatos alpesi falvai pedig különleges atmoszférát teremtenek, ezáltal is lenyűgözve a turistákat.

Churchill

A maga ezerfős lakosságával csak egy kisvárosnak tűnhet, azonban Churchill hatalmas tömegeket vonz minden évben, hogy megcsodálják leghíresebb lakóit, a jegesmedvéket. A sokak által csak „A jegesmedvék fővárosa”-ként emlegetett kis város Manitoba tartományban, a Hudson-öböl partján fekszik. Nem csak a jegesmedvékben gyönyörködhetünk azonban, ugyanis arra is tökéletes hely, hogy megcsodálhassuk a beluga bálnákat, madárvilágát, vagy éppen a meseszép és felejthetetlen Sarki fényt.

Québec

Québec tartomány székhelye, Québec a francia kulturális örökségének köszönhetően, nyelve és építészete miatt inkább egy bájos kis európai falunak tűnik. A város ikonja a lenyűgöző Chateau Frontenac luxusszálloda, mely talán a legtöbbet fényképezett szálloda Észak-Amerikában.

Toronto

Ontario tartomány székhelye, az ország legnépesebb és Észak-Amerika legnagyobb városa. Toronto rendkívül sokszínű város, sok különböző etnikai kerülettel rendelkezik, mint például a Chinatown, Little India és a Little Italy. Egyike a világ legnagyobb kulturálisan sokszínű városainak.

Montreal

Kanada Toronto utáni második legnagyobb városa Montreal, Québec tartomány kulturális és pénzügyi központja. Az egyik legnagyobb francia nyelvű közösséggel büszkélkedhet, persze csakis Párizs után. Montreal egy nyüzsgő metropolisz mely belvárosi negyedből, történelmi és szórakoztató negyedből és számos különböző városrészből tevődik össze.

Niagara-vízesés

A Niagara-vízesés Észak-Amerika legnagyobb vízhozamú vízesése, mely három lenyűgöző zuhatagból tevődik össze. A mézeshetek fővárosaként is emlegetett vízesés együttes környéke az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend azon családok körében, akik kalandosan szeretnék eltölteni vakációjukat.

Banff Nemzeti Park

Az Alberta tartományban található Banff Nemzeti Park nem csak Kanada első, hanem az ország legnagyobb és leglátogatottabb parkja is egyben. A lélegzetelállító tájak és a sokszínű, gazdag élővilág, turisták sokaságát csábítják minden évben a Trans-Canada autópályára is, mely áthalad a nemzeti parkon.

Vancouver

A Parti-hegység és a Csendes-óceán között elhelyezkedő Vancouver, közkedvelt gyönyörű tájai miatt, valamint talán azért is, mert valóságos játszóteret jelent a felnőttek számára. A turisták úszhatnak az óceánban, görkorcsolyázhatnak a festői parkok valamelyikében vagy síelhetnek a meseszép hegyekben. Nem csoda, hogy Vancouver Kanada egyik legkedveltebb és legnagyobb nyári kirándulóhelye, melyet a helyiek és a turisták egyaránt szívesen keresnek fel.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!