A legszebb helyek Romániában

Budavár Tours

A Balkán-félszigeten elhelyezkedő Románia a kontrasztok országa. A hazánkkal szomszédos országhoz számtalan kötődésünk van ezért nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy rengeteg városkája és természeti csodája igazán közel áll a szívünkhöz. Tekintsük át a legszebb helyeket, melyeket ez a csodás ország tartogat a turisták számára...

 

 

Duna-delta
A Duna-deltának, Európa második legterjedelmesebb folyódeltájának, legnagyobb része Romániában terül el. Az eredetileg a Fekete-tenger részét képező Duna-delta nagyszerű hely a természet megfigyelésére. Otthont ad Európa nagyon sok egyedülálló növény- és állatfajának, valamint 23 különböző ökoszisztémát tart fent, beleértve a világ legnagyobb lápjainak néhány képviselőjét. Az idelátogatók mindegyike rajongva beszél a látványos naplementékről, és bátran ajánlják a hajóutakat a folyón.

Kolozsvár

Kolozsvárt, ahol az ország legnagyobb egyeteme működik, Erdély nem hivatalos fővárosának tartják. Napjainkban Románia művészeti és kulturális központjainak egyike. Cluj-Napocát nagyrészt magyarok lakják, így Mátyás királyunk szobra is helyet kapott. A XIV. században épült gótikus Szent Mihály templom birtokolja az ország legmagasabb templomtornyát. A kolozsvári Szépművészeti Múzeumban, melyet a Bánffy-család egykori kastélyában rendeztek be, gyönyörű festményeket és művészeti tárgyakat tekinthetünk meg.

Mamaia

A Fekete-tenger partján fekvő Mamaia a románok legkedveltebb tengerparti üdülőhelye. Mamaia kicsi, azonban egy elegáns 8 km hosszú földdarabkán helyezkedik el. Csodálatos fehérhomokos strandjai vannak, melyeket csak a napozásért építettek ki. Mamaiában található egy vízipark is, bár ez főként a kisgyermekeknek való. A felnőttek talán jobban fogják élvezni a szörfórákat a strandon.

Temesvár

A Nyugat-Romániában fekvő Temesvár az ország egyik legnagyobb városa, melynek története a XII. század elejére vezethető vissza. Még az Oszmán Birodalom részeként ez volt az első európai város, melynek elektromos utcalámpái voltak. A város sajnos visszamaradt, miután a második világháborúban mindkét fél súlyos bombázási károkat hagyott maga után. Sok európai katedrálistól eltérően a temesvári ortodox főszékesegyház csak a XX. században épült fel, viszont a központi részében, mely 11 tornyáról nevezetes, sok történelmi vallási tárgyat őriznek pl. a régi ikonfestményeket.

Bukarest

Bukarest az a város, mely a régit az újjal kombinálja. A turisták többszázéves épületekkel találhatják szembe magukat, de ugyanazon a helyen modern felhőkarcolók, illetve kommunista stílusú építmények is várják majd őket. Ez az egyre modernebbé váló európai főváros dicsekedhet a világ legnagyobb parlamentjével, mely 12 emeleten 3100 szobát tartalmaz. Egész nap folyamatosan indulnak idegenvezetések az 1984-ben épült impozáns épületben. Nem érdemes kihagyni a régi városközpontot sem, ahol szűk macskaköves utcákon sétálhatunk antik épületek, akár a középkori templomok között.

Sinaia

Sinaia egy hegyi üdülőhely, mely egy kolostor köré épült fel, s a bibliai Sínai-hegyről kapta nevét. A kolostor, ahol a Romániában elsőként nyomtatott biblia egy másolata is megtalálható, ma már egy közkedvelt látványossággá vált azon turisták körében, akik szeretnek túrázni nyáron, de nem vetik meg a téli félelmetes lejtőkön való síelést sem. I. Károly román király nyári rezidenciáját építtette fel a közelben, melyet ma Peleș-kastélyként ismerünk, s ez is népszerű turistalátványosság lett. A város helyes kis virágairól is ismert, melyeket, ha a látogatók letépnek, nagy bajban találják magukat, ugyanis ezek védettek.

Festett kolostorok

A Románia legfestőibb látványosságai közé sorolható bukovinai festett kolostorok az ország északkeleti részén találhatók. Külső falai gondosan kidolgozott XV. és XVI. századi freskókkal vannak kidíszítve, melyek szentek és próféták képeit ábrázolják, jelenteket Jézus életéből, angyalokat és démonokat, a mennyországot és a poklot. A legjobb állapotban Humor, Moldovita, Patrauti, Probota, Suceava, Sucevita, és Voronet kolostorai vannak.

Brassó

A Románia központjában található Brassó mindennel büszkélkedhet, legyen az a dinamikus városi élet, vagy éppen a régi világ ragyogása és persze a lenyűgöző tájak. E Kárpátokkal körülvett hegyi üdülőhely számos síelési és korcsolyázási lehetőséggel kínálkozik. Legfőbb nevezetessége a Fekete templom, egy gótikus székesegyház, mely nevét a XVII. századi tűzvészről kapta, melynek füstje befeketítette a falait. A turisták bizonyára végig szeretnének sétálni a Zsinór utcán is, mely az ország legszűkebb utcája.

Nagyszeben

Az egykor Magyarország részét képező Nagyszeben története a XII. századra nyúlik vissza. Erdélyben található, melyről minden külföldinek Drakula jut eszébe, bár ma már nem valószínű, hogy összefutnánk vele a városban. Ehelyett gyönyörködhetünk a főtérben, melyet már a XV. század óta használnak, illetőleg a barokk építményekben, mint a Brukenthal-kastély, ahol a világ egyik legrégibb múzeuma működik. Meg lehet még tekinteni a régi erődítmények maradványait is, melyek évszázadokkal ezelőtt védték a várost az esetleges támadásoktól.

Segesvár

A szintén Erdélyben található Segesvár Románia leglátogatottabb helyei közé tartozik a gyönyörű, jó állapotban lévő fallal körülvett városa miatt. A XII. század folyamán II. Géza királyunk a német kézműveseket és kereskedőket, az erdélyi szászokat telepítette ide, hogy védjék a határt. Ők egy jól fejlődő kereskedővárost építettek fel, valamint egy csodás fellegvárat is megtekinthetnek az idelátogatók. Később, a XIV. században bővítették a várost. Minden júniusban megrendezik a Segesvári Középkori Fesztivált a régi citadellában. A legfeltűnőbb tereptárgy azonban az óratorony, mely 64 méter magas, és 1556-ban épült fel.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!