Varázslatos Szafari parkok Afrikában, II. rész

Budavár Tours

Az Afrikai szafari parkok világa mindenkit ámulatba ejt, nem csak változatos élővilága, hanem izgalmas tájai is kalandozásra csábítanak bennünket. Korábban gyakran csak vadászok lepték el vidékeit, azonban mára a vadászat szerencsére alábbhagyott, és a helyüket átvették az érdeklődő turisták. A szafari parkok közül válogattunk néhányat, melyek felülmúlhatatlan szépségükön túl izgalmas kalandozásra invitálnak bennünket. Két részes sorozatunk, első részét itt találod...

 

 

Kruger Nemzeti Park
Dél-Afrika legnagyobb és leghíresebb parkja a többi parknál jóval több emlősfajnak nyújt otthont. Nagymacskák, például gepárdok, valamint zsiráfok és más pompás teremtmények gazdagítják élővilágát. Ellentétben a többi parkkal, a Kruger Nemzeti Park területe kiváló infrastruktúrával rendelkezik, és a sátoros pihenőtáboraiban luxuskörülmények között nyílik lehetőségünk a kikapcsolódásra és pihenésre.

Chobe Nemzeti Park 

A Botswana észak-nyugati részén fekvő nemzeti park rendkívül sokféle vadon élő állattal büszkélkedhet. A park a nagyszámú elefántpopulációjáról a leghíresebb, hiszen közel 50.000 ezer elefánt él a területén. Az elefántok megfigyelésére májustól szeptemberig remek lehetőségünk nyílik, hiszen ilyenkor, a száraz évszakban az állatok a vizek és források közelében, jellemzően a Chobe folyó körül gyűlnek össze. A fürdőző elefántok látványa biztosan felejthetetlen élménnyel gazdagít majd bennünket.

Ngorongoro Természetvédelmi Terület 

A Ngorongoro kráter egy hatalmas vulkán felrobbanásával keletkezett. A vulkán krátere ma igen változatos élőlényvilágnak ad otthont, mint például a veszélyeztetett keskenyszájú orrszarvú. Élővilágának változatossága és érdekes tájai rendkívül kedveltté teszik a területet.

Masai Mara Nemzeti Park 

A Masai Mara Kenya legnépszerűbb nemzeti parkja. A terület minden évben turisták ezreit vonzza, akik jellemzően az éves zebra és gnú vándorlásra érkeznek. Az állatok vándorlása általában július és október között zajlik, amikor az állatok átvándorolnak a Tanzániai Serengeti parkból a Masai Mara park területére.

Serengeti Nemzeti Park 

Afrika egyik legismertebb szafari célpontja vitathatatlanul a Serengeti Nemzeti Park. Élővilágának sokaságából több mint egymillió gnú és kétszázezer zebra vonul át évente a szomszédos Masai Mara Nemzeti Park területére, Kenyába.
A megfigyelésükre legalkalmasabb időpont májusra esik, ugyanis ilyenkor a fű kiszárad és kimerül így az állatok tömeges vándorlásba kezdenek, ami felejthetetlen látnivalót kínál számunkra.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!