Kenya 10 legszebb turistalátványossága

Budavár Tours

A klasszikus szafarijairól híres Kenya a drámai szélsőségek és kontrasztok országa. Sivatagok és alpesi havasok, erdők és nyílt síkságok, Nairobi nyüzsgő városa és a színes vidéki törzsi falvak, édesvízi tavak és korallzátonyok tarkítják az országot. Sokak szerint Kenya Kelet-Afrika legjavát sűríti magába. Nem kétséges, hogy hosszú évek óta a legvonzóbb még mindig egy klasszikus szafari, azonban Kenya ennél sokkal többet ajánl az ide látogatóknak.

 

 

Nairobi Nemzeti Park
A Nairobi Nemzeti Park csak 10 perces autóútra van a városközponttól és mindössze egy kerítés választja el a várostól: a park hátterét Nairobi toronyházai adják, az említett különös kontraszt. Annak ellenére, hogy relatíve kicsi területen fekszik, igen változatos és sokféle állatot láthatunk. A száraz időszakban gnúk és zebrák özönlik el a parkot és itt található Kenya egyik legnagyobb víziló menhelye is.

Malindi

Malindi kiterjedt korallzátonyaival és gyönyörű strandjaival igazán jó betekintést ad a tengerparti Kenya szépségébe. Lehetőségünk nyílik szörfözni, sznorkelingezni, mélytengeri horgászni és egyéb vízisportokat űzni. A Malindi Tengeri Nemzeti Park védett terület, gyönyörű tengerpartjai, kristálytiszta vize és változatos élővilága van. Malindiban reptér működik így Nairobiból belföldi járattal könnyen elérhető.

Mount Kenya

A Mount Kenya az ország legmagasabb hegy és egyben Afrika második legmagasabbja is a Kilimandzsáró után. A hegy hóval fedett csúcsainak és erdőkkel borított lejtőinek panorámája lenyűgöző. Az 5199 méter magas csúcs megmászása csak gyakorlott hegymászók számára lehetséges, azonban számos alacsonyabb trekkingcsúcsra feljuthatunk gyalogszerrel, ezek közül az egyik a 4985 méteres Point Lenana.

Samburu Természetvédelmi Terület

A Samburu Természetvédelmi Terület egy békés nemzeti park Észak-Kenyában. Az élővilága rendkívül gazdag, leginkább az Uaso Nyiro folyónak köszönhetően. A folyó mentén érdekes egyveleget alkot az erdős részek és a szavanna találkozása. Három nagymacskafaj is megtalálható itt: oroszlán, gepárd és leopárd. Mellettük elefánt, bölény és víziló is él a parkban, a folyóban pedig nílusi krokodil. 

Hell's Gate Nemzeti Park

A Hell’s Gate Nemzeti Park, vagy magyarul a Pokol Kapuja Nemzeti Park egy aprócska park Nairobitól észak-nyugatra. Nevét egy keskeny szurdokról kapta. Azért különleges a kenyai nemzeti parkok között, mert idegenvezető nélkül is bejárhatjuk, akár biciklivel is. A táj igazán drámai: meredek sziklaszirtek, szurdokok és bazaltoszlopok teszik változatássa. A park állatvilága is sokszínű, itt is láthatunk oroszlánokat, leopárdokat és gepárdokat.

Lamu-sziget

Lamu szigete a Lamu-szigetcsoport névadója és az egyik olyan térsége Kenyának, amely romlatlan és érintetlen tudott maradni a tömegturizmustól. Kenya legrégibb lakott városaként Lamu megőrizte évszázados báját és karakterét. Lamu szigetén nincsenek utak, csak gyalogutak és sikátorok. A városka szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Motorizált járművel nem igazán találkozunk, a helyiek gyalog vagy hajóval közlekednek és a nehezebb terhek szállítására leginkább szamarakat használnak.

Tsavo Nemzeti Park

Kenya legnagyobb nemzeti parkja a Tsavo nemzeti park és emellett a világ legnagyobbjai közé is tartozik. A mérete miatt két részre osztották, Kelet-Tsavora és Nyugat-Tsavora. A nyugati részt a vulkanikus formák a határozzák meg, míg keleten a nyílt szavanna a jellemző. A Tsavo Nemzeti Park azoknak ideális célpont, akik egyedüllétre és nyugalomra vágynak.

Nakuru-tó

A Nakuru-tó egy sekély tó Közép-Kenyában. Titka a benne tenyésző algákban rejlik, amelyek több százezer flamingó táplálékául szolgálnak. A tavat ennek okán a föld legnagyszerűbb madármegfigyelő helyének is hívják. A flamingók Kenya fő látványosságai közé tartoznak, mára azonban vészesen lecsökkent a számuk az élőhelyük zsugorodása és a nagymértékű környezetszennyezés következtében.

Amboseli Nemzeti Park

Az Amboseli Nemzeti Park egy nem túl nagy park, Afrika legmagasabb hegyének, a Kilimandzsáró lábának a tövében, a tanzániai határ mellett. Legnagyobb nevezetessége, hogy ez a legjobb hely a szabadon élő elefántok megtekintésére:itt tudunk a legközelebb kerülni egy egész elefántcsordához. A parkban a maszáj kultúrába is betekintést nyerhetünk és természetesen mindehhez a fenséges Kilimandzsáró adja a festői hátteret.

Maszáj Mara Természetvédelmi Terület

Kenya legfőbb turistalátványossága. Minden évben turisták ezrei érkeznek ide, hogy megcsodálják a gnúk és zebrák éves vándorlását és a kivételesen gazdag vadvilágot. A nagy vándorlás minden évben júliustól októberig tart, amikor gnúk és zebrák milliói indulnak el és vándorolnak a tanzániai Serengeti parkból a maszáj területek felé.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!