Ne mondj le a nyári élményekről! – Erre figyelj, ha külföldre utazol

Budavár Tours

Az idei nyár kicsit más, mint a többi, hiszen az elmúlt másfél évben csak kevés lehetőségünk volt utazni és már sokan szeretnének kiszabadulni a „karanténból”. Habár az utazás megszervezése kapcsán talán most kicsit több mindenre kell odafigyelni, mégsem kell lemondanunk a külföldi utazásról és az ezzel járó élményekről.

 

Az elmúlt másfél év mindenki számára a koronavírusról, tesztekről és különböző oltásokról szólt, végre megnyitották az országok a kapuikat és lehetővé vált az utazás mindannyiunk számára. Habár még mindig vannak érvényben bizonyos szintű korlátozások, egy kis odafigyeléssel és megfelelő segítséggel könnyedén nekivághatunk a külföldi utazásnak.

 

Egyre többen utaznak külföldre, így egyre több tapasztalatot és úti beszámolót ismerhetünk meg az ismerősöktől, melyek akár kalandosak is lehettek, hiszen ezen a nyáron mindenki azon izgult, hogy lesz-e valamilyen korlátozás a kiutazás előtt, alatt vagy éppen azután.

 

 

A koronavírus-járvány megnehezíti az utazásszervezést

 

A határnyitással együtt az országok különböző szabályokat hoztak a beutazásra vonatkozóan. Habár egyre nagyobb az utazási kedv, és az EU is igyekezett egységesíteni az előírásokat, mégsem alakult ki teljesen egységes álláspont a tesztek és oltások elfogadását illetően az egyes országok között.

 

Így a kiszemelt desztináció esetében gondos körültekintést igényel, hogy szükséges-e oltás a belépéshez, kérnek-e tesztet, illetve jár-e karanténkötelezettséggel a határátlépés.

 

Egy egyszerű – a mindennapokat nem az utazásnak szentelő – utazó életében ez sok fejtörést okozhat, azonban van megoldás, vagyis bárki gyönyörködhet a csodás tengerpartok látványában, vagy kirándulhat egyet az Alpokban.

 

A megbízhatóság és biztonság kulcsa: az utazási iroda

 

A nyugodt nyaralás kulcsa, hogy ne egyedül, hanem egy megbízható háttérrel és engedéllyel rendelkező utazási iroda segítségével szervezzük meg pihenésünket. Az utazási irodák ugyanis folyamatosan nyomon követik a változásokat, valamint az egyes országok belépési feltételeit, így ezek figyelembevételével szervezik meg az utazásokat. Vannak ugyan az utazók között „kalandorok”, akik saját maguk szeretnek nekivágni a nagyvilágnak, de valóban most szeretnénk kockáztatni, amikor végre lehetővé vált az utazás? Az utazók többsége az egyéni próbálkozás helyett inkább egy biztos, „fejfájás nélküli” utazásra vágyik.

 

 

Ha már eldöntöttük, hogy idén egy utazási irodára bízzuk a nyaralásunkat, akkor az iroda kiválasztásánál is körültekintőnek kell lennünk. Érdemes figyelnünk arra is, hogy az utazást szervező tagja legyen olyan szakmai szervezetnek, amely ellenőrzi az utazási iroda által nyújtott szolgáltatás minőségét, rendelkezik a megfelelő engedélyekkel és biztos pénzügyi háttérrel.

Ez utóbbi a jelenlegi helyzetben különösen fontos, hiszen a nem várt helyzetek bizony súlyos költségekkel is járhatnak.

 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége  több feltételt is állít tagjai számára, amelynek célja, hogy csak olyan utazási irodák kerüljenek a szakmai közösségbe, akik megbízhatóak, valamint mindig az utasok érdekeit és biztonságát tartják szem előtt.

 

Erre egyfajta garanciaként is tekinthetnek az utasok, így érdemes a MUISZ tagjai közül választani.

 

Emellett az utazási irodák tapasztalata, kapcsolatrendszere, illetve a helyszíni magyar idegenvezető olyan biztosíték az utazók számára, amellyel egy útikönyv, vagy internetes portál sem ér fel, hiszen a helyi idegenvezető nemcsak jól beszéli a választott desztináció nyelvét, de folyamatosan nyomon követi a helyi és nemzetközi híreket, szabályozásokat, így minden kérdésünkre választ ad. Ennek köszönhetően az utazási iroda nemcsak az utazást megelőzően, de az utazás során is időt és energiát takarít meg számunkra, ráadásul a szolgáltatás magas színvonala is garantált, mivel profik szervezik.

 

Az utazási irodákkal való utazásnak a koronavírus-járvány előtt is számos előnye volt, szerepük az utóbbi időszakban azonban még inkább felértékelődött. Szükség esetén nemcsak anyagi háttérrel rendelkeznek, de az utazási irodákban dolgozók szakmai felkészültsége a biztosíték arra, hogy az utazás kellemes emlék maradjon. Ne múljon el a nyár élmények és vakáció nélkül, hiszen az utazási irodák segítségével a szervezés könnyebb és biztonságosabb, mint egyedül!

 

Forrás: muisz.com

 

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!